Ons sponsorkindje Sarah

Afgelopen zondag kwam ik terug uit Uganda… Ik was daar met een flinke club mannen die allemaal een marathon gingen lopen voor het werk van Compassion of Open Doors. Ikzelf liep de hele marathon voor Compassion. Op 25 mei mocht ik Sarah ontmoeten, mijn sponsorkindje. En dat was wel heel bijzonder… 

Ik houd het kort want in de video hieronder vertel ik je in twee minuten ook al even wat meer over Sarah en hoe bijzonder het is om haar sponsor te zijn.

Maar één ding wil ik nog kwijt. Om sponsor te zijn van een kindje via Compassion, dat is veel meer dan alleen maar maandelijks een paar tientjes overmaken. Dat heb ik wel geleerd. Kinderen voelen zich geliefd en gezien. Juist omdat iemand uit het Westen omziet naar hen. Het betekent echt heel veel voor ze.

Wat mij het allermeest raakte was dat ik bij mezelf merkte dat ik in die grote groep kinderen (zo’n 200) maar op zoek was naar één kind…

Naar Sarah.

Ik wilde Sarah zien. Ik wilde haar ontmoeten. Haar bemoedigen. Haar even laten merken dat er een gezinnetje in Nederland is waar er aan haar gedacht wordt. Waar haar foto op de koelkast prijkt. Dat ze er niet alleen voor staat. Dat er hoop is voor haar. En een toekomst. De rest van de groep was leuk allemaal maar het draaide voor mij om Sarah. En dat heeft ze gemerkt!