Interview bij radioprogramma Heilige Huisjes over aanbidding

Op 22 november was ik te gast bij Tjitske Volkerink van Groot Nieuws Radio in haar programma ‘Heilige Huisjes’. De aanleiding was een kort stukje wat ik had geschreven bij het artikel van Aukelien van Abbema in “De Nieuwe Koers” over mannen en aanbidding in de kerk. Ik ben wat kritisch over het niveau van onze liederen soms en dat raakt kennelijk een gevoelige snaar. 

Ik heb al eerder geschreven over aanbidding in de kerk. In een eerste post, And now let’s move into a time of nonsense… recenseerde ik in feite het gelijknamige boekje van schrijver Nick Page waarin hij zich opwindt over de onzin die we regelmatig in de kerk zingen. En ik ben het van harte met hem eens, zoals je kunt lezen. In een tweede post, En laten we nu een tijd van aanbidding hebben… (II) verken ik meer de alternieven.

Aanbidding in de kerk houdt me dus al langere tijd bezig.

Toen Aukelien van Abbema mij vroeg om een bijdrage te leveren aan haar artikel over “Aanbidding en mannen” in de Nieuwe Koers vond ik dat dan ook hartstikke leuk en ik schreef een korte bijdrage over het ‘probleem van hedendaagse aanbidding’.

Dit was voor Tjitske Volkering van Groot Nieuws Radio voor haar programma ‘Heilige Huisjes’ weer reden om mij uit te nodigen voor een interview om wat verder door te praten over aanbidding en mannen en de hedendaagse aanbiddingscultuur in de kerk. Aangezien GNR zelf geen ‘uitzending gemist’ achtige functionaliteit op de website heeft, hierbij de opname van het programma: