Het gevoel van… Anne!

Nog 2, of eigenlijk 1,5 nachtjes slapen en dan gaan we eindelijk maar toch vertrekken. Alles wordt nu echt concreet. Deze week hebben we vele kleurpotloden, vouwblaadjes, vingerverf, ballonnen en nog veel meer andere materialen gekocht om met de kinderen daar flink aan de slag te kunnen. Best spannend ook, omdat we eigenlijk geen idee hebben wat ze wel en niet leuk vinden. Vinden de vijftienjarigen het ook nog leuk om een bootje te vouwen? Een masker te maken? We zullen het zien, we hebben in ieder geval genoeg materiaal om alternatieven te bedenken.

Maar naast de gezamenlijke inkopen voor het werk daar, zijn er natuurlijk ook nog de persoonlijke inkopen. Vele winkels worden bezocht opzoek naar deet, een tandeborstel, een extra korte broek, knoflookpillen (schijnen ook te helpen tegen muggen), werkhandschoenen, plamuurmessen, deo en ga zo maar door.

Dat is de materiële voorbereiding. Dan is er natuurlijk ook nog de psychologische voorbereiding. Je mentaal voorbereiden op het feit dat je een maand weg bent, en in die maand ontzettend veel gaat beleven. Nou moet ik zeggen dat ik dat lastiger vind dan de juiste benodigdheden aanschaffen omdat je eigenlijk zo weinig weet van wat je te wachten staat.. Hoe de reis zal gaan, het land en de stad eruit zullen zien, hoe de kinderen zullen zijn, hoe de bouw van het huis zal gaan.. Ik denk dat ik alles maar gewoon over me heen ga laten komen. Gewoon gaan en genieten! Wat in ieder geval heel erg gaaf is dat we de 20.000 euro hebben opgehaald dus dat de bouw van het hele huis inclusief riolering door kan gaan! Iedereen heel erg bedankt voor de donaties!

Dus, nog 1,5 nachtjes slapen en dan gaan we echt! Ik heb er zin in!