Haiti

Vandaag is het zover. Ik vlieg voor 10 dagen naar Haiti om daar een aantal Compassion projecten te zien en me te laten raken door wat God aan het doen is in Haiti. Het is spannend, maar ook een groot voorrecht. 

Haiti staat bijna bekend om haar hopeloosheid. In 2010 werd Haiti getroffen door een aardbeving en sindsdien is het land veel in de media geweest.

Na deze allesverwoestende aardbeving die het straatarme Haïti op 12 januari 2010 trof, heeft Compassion alles in het werk gesteld om de getroffen kinderen en hun families te helpen.

Ik mag van dichtbij meemaken wat dit betekent. Meer dan 65.000 kinderen krijgen dankzij Compassion onderwijs, medische zorg en eten. Op deze manier hoopt Compassion de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken in hele families.

Ik ben geraakt door het hart van Jezus voor de armen. In Jezus’ zijn persoonlijke mission statement zegt hij zelfs:
1 De geest van de Heer GOD rust op mij,
want de HEER heeft mij gezalfd.
Hij heeft mij gezonden om de armen het blijde nieuws te brengen,
om gebroken harten te verbinden,
om de gevangenen vrijlating te melden,
en de geketenden de terugkeer naar het licht;

Voor mij staat 2013 een beetje in het teken van opnieuw uitvinden wat dit betekent voor mij. Welke keuzes ik hierin kan maken en hoe ik mij kan verbinden aan het lot van de armen. Voor een groot deel staat dit jaar in het teken van mijn commitment om voor Compassion €10.000 te werven. Deel daarvan is een marathon lopen in Uganda in mei dit jaar. Als soortvan proloog vertrek ik over een paar uur naar Haiti om daar te zien wat Compassion doet.

Op deze blog hoop ik af en toe wat van mijn indrukken en foto’s te kunnen delen. Houd deze blog dus in de gaten.

Je kunt mij met mijn marathon actie voor Compassion ook steunen door een bedrag over te maken. Dit kan door je donatie over te maken naar rekeningnummer 168445190 van Stichting vrienden van de 4e Musketier in Enschede onder vermelding van Jurjen van Houwelingen. Vooral dat laatste is ook belangrijk zodat het bedrag op mijn ‘doel’ komt te staan. De 4e Musketier is de stichting die deze marathon organiseert. Ik loop voor Compassion en anderen lopen ook voor Open Doors.