Een parel in Gods hand

Deze post is geschreven door Carine Versteeg

De reden waarom we hier in Uganda zijn, zijn de kinderen van Bulamu Village. De prachtige, liefdevolle en toegankelijke kinderen. Open en eerlijk terwijl ze zoveel meegemaakt hebben. Ik blijf mij er over verbazen. Zo zie je maar weer, hoe groot de liefde van God is!

Na verloop van tijd merk je dat dezelfde kinderen naar je toe komen. Sommige schrijven zelfs een brief voor je. Met informatie over hun leven, familie en voorkeuren. Ontzettend ontroerend allemaal.

Je merkt dat je na zo’n korte tijd al heel veel voor deze kinderen betekend. Dit is prachtig maar ook moeilijk. Het mooie eraan is dat je in een paar dagen al een relatie met elkaar opbouwt. Vaak heb je hier niet eens hele gesprekken voor nodig, maar kom je al heel ver met non-verbale communicatie. Een liefdevolle blik, een knipoog of een knuffel en de band is ontstaan. Iemand even het gevoel geven dat hij of zij er toe doet is al voldoende. De andere kant van het verhaal is dat we ook weer weggaan en afscheid zullen nemen. Dan zitten wij weer in ons alledaagse leven in Nederland en blijven deze kinderen hier achter in Uganda.

De vraag die dan overblijft is: wat kunnen we hier van leren? Een van de dingen waar ik nog veel van kan leren is het vertrouwen op God. Ik heb gezien dat de kinderen van Bulamu Village heel veel vertrouwen op God hebben. Zij weten dat Hij voor hen zal zorgen en hen een mooie toekomst zal brengen. Ook de discipline die de kinderen hebben is bewonderingswaardig. De wil om te leren. Voor ons is het heel gewoon dat wij iederen maand geld van de IB-Groep krijgen en een leuk studentenleven hebben. Voor de kindern van Bulamu Village is het heel bijzonder als er de middelen zijn om naar school te kunnen, en daar maken de kinderen dan ook dankbaar gebruik van. Hierdoor realiseer ik mij, dat ik dankbaar mag zijn voor mijn mogelijkheden en kansen en deze stukken meer mag waarderen.

De foto’s (je moet erop klikken om naar de Picasa albums te gaan)

De eerste dagen Uganda Uganda dag vier Uganda dag vijf
Uganda dag zes Uganda dag zeven en acht Uganda dag negen en tien
Uganda dag elf en twaalf Uganda dag Veertien